E-book: "Is mijn kind een taaldenker of een beelddenker?"
Het lijkt alsof leerstof onthouden vanzelf gaat. Meestal is dat ook zo. Wonderlijk toch? Je legt iets uit, je laat iets zien, je doet iets voor en je kind of leerling doet het na en heeft ook na een poosje alles nog onthouden. Maar bij sommige kinderen duurt het veel langer om (bepaalde) leerstof te onthouden. Dit e-book beschrijft de denkstijlen van leerlingen en hoe een instructie zou moeten aansluiten bij die denkstijl zodat elke leerling de beste kansen krijgt om leerstof te onthouden. 

Mijn e-book "Is mijn kind een taaldenker of een beelddenker?"  kun je hier gratis downloaden.

 

E-book: "3 Redenen waarom kinderen eenvoudige sommen tot 20 en 100 niet vlot kunnen uitrekenen en waarom automatiseren een noodzaak is."
Dit e-book gaat over het belang van goed kunnen hoofdrekenen. De oorzaak van veel rekenproblemen is terug te vinden in het niet goed kunnen hoofdrekenen tot 20 en 100. In dit e-book ga ik in op de vraag waarom sommige kinderen (ook in de bovenbouw) moeite hebben met hoofdrekenen en waarom het belangrijk is om het rekenen tot 100 vlot en gemakkelijk te kunnen.

Mijn e-book over '3 Redenen waarom kinderen eenvoudige sommen tot 20 en 100 niet vlot kunnen uitrekenen en waarom automatiseren een noodzaak is",  kun je hier downloaden.

 

 

 

E-book: "Waarom kinderen de tafels weer vergeten en/of niet kunnen onthouden."

Dit e-book gaat over kinderen die in groep vier en vijf de tafels geleerd hebben, hun tafeldiploma gehaald hebben, maar na kortere of langere tijd de antwoorden op de tafels toch weer vergeten zijn. In dit e-book beschrijf ik hoe dit kan en wat je kunt doen zodat een kind/leerling de tafels nooit meer vergeet.  

Mijn e-book over 'Waarom kinderen de tafels weer vergeten en/of niet kunnen onthouden",  kun je hier downloaden.

 

Ik hoop dat mijn e-books je voldoende informatie, tips en handvatten hebben kunnen geven.
Heb je na het lezen toch nog vragen, stuur me dan gerust een e-mail.

Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding voor jouw/jullie kind? Zoek je een reken- of taalexpert? Neem dan contact met mij op, ik help jullie graag verder.

Ben je een leerkracht en zou je graag één op één gecoacht willen worden door een Remedial Teacher met jarenlange ervaring en een soms eigenwijze visie op leren en onthouden?
Mail me zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Met hartelijke groet,

Ilse Schreuder

Tel: 0519-220315
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.