Dag,

GRATIS Workshop Spelling!

De spellingregels ‘open/gesloten lettergreep’ en de ‘medeklinkerverdubbeling’ vinden veel kinderen lastig.

Want schrijf je nu ‘aapen' of 'apen'?
Schrijf je 'parden' of 'paarden'?
En schrijf je nu ‘katen’ of juist ‘katten’?

Sommige kinderen halen deze regels door elkaar en maken geregeld fouten in methodedictees en/of onafhankelijke toetsen, andere leerlingen maken juist fouten tijdens het toepassen in eigen teksten.

 

Misschien vraag je je als school af waarom je de meeste kinderen deze regels moeiteloos kunt leren en waarom andere leerlingen hardnekkig fouten blijven maken, ondanks goede instructies en oefeningen.

Er is goed nieuws!

In mijn nieuwe workshop ‘In zeven stappen naar de regels van open / gesloten lettergreep en medeklinkerverdubbeling’ leer ik leerkrachten hoe je alle leerlingen, ook dyslectische kinderen, deze ingewikkelde regels kunt leren.

In deze workshop leer ik leerkrachten dat:

  • leerlingen zeven stappen moeten doorlopen en beheersen voor ze in staat zijn om de ingewikkelde regels van open/gesloten lettergreep en medeklinkerverdubbeling te kunnen begrijpen en daarna toe te passen;
  • spellingsterke leerlingen deze zeven stappen al met minimale aandacht/uitleg en oefening beheersen;
  • spellingzwakke leerlingen daarentegen, al moeite hebben om de regels van de open/gesloten lettergreep en medeklinkerverdubbeling te leren, zodra één van de zeven stappen niet is eigen gemaakt.

ER IS EXTRA GOED NIEUWS!!

Deze nieuwe workshop (2,5 uur) ga ik eenmalig GRATIS (echt gratis, er hoeft zelfs geen reiskostenvergoeding betaald te worden) op een school in Friesland of Groningen geven. Misschien wel bij jullie op school?

Wie het eerst reageert, is de gelukkige. In overleg zullen we een datum uitkiezen.

En wat weten en kunnen leerkrachten na het volgen van deze workshop?

  • De deelnemende leerkrachten hebben zich alle zeven stappen eigen gemaakt.
  • Je weet als leerkracht welke stappen je de leerlingen eerst moet leren voor je de regels open/gesloten lettergreep en medeklinkerverdubbeling kunt instrueren. Kinderen zullen de uitleg van de leerkracht nu echt begrijpen!
  • Als leerlingen de regels nog niet beheersen, kun je na het volgen van deze workshop, aan de hand van een stappenschema nagaan welke stap een leerling zich nog onvoldoende heeft eigen gemaakt.

Zijn er nog vragen?

Neem gerust een kijkje op mijn website en/of neem contact met me op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met hartelijke groet,

Ilse Schreuder

P.S. Tip: wacht niet te lang met reageren, immers, wie het eerst komt, die het eerst maalt...

Beeldendleren, help kinderen met leerproblemen door hen een methode te leren om met plaatjes te denken